3 224,00 zł
Cena regularna:
4 030,00 zł
2 248,00 zł
Cena regularna:
2 810,00 zł
9 320,00 zł
Cena regularna:
11 650,00 zł
4 776,00 zł
Cena regularna:
5 970,00 zł
15 752,00 zł
Cena regularna:
19 690,00 zł
19 432,00 zł
Cena regularna:
24 290,00 zł
4 108,00 zł
Cena regularna:
5 135,00 zł
7 364,00 zł
Cena regularna:
9 205,00 zł
10 320,00 zł
Cena regularna:
12 900,00 zł
7 944,00 zł
Cena regularna:
9 930,00 zł
12 720,00 zł
Cena regularna:
15 900,00 zł
10 264,00 zł
Cena regularna:
12 830,00 zł
14 032,00 zł
Cena regularna:
17 540,00 zł
17 200,00 zł
Cena regularna:
21 500,00 zł
10 144,00 zł
Cena regularna:
12 680,00 zł
14 536,00 zł
Cena regularna:
18 170,00 zł
20 744,00 zł
Cena regularna:
25 930,00 zł
23 440,00 zł
Cena regularna:
29 300,00 zł
Profesjonalny piec do pizzy
Najważniejszym elementem wyposażenia pizzerii jest właśnie piec do pizzy. Dlatego należy postawić na sprzęt najwyższej jakości, aby wypiekać zawsze idealne ciasto.
W zależności jak dużą działalność prowadzisz na naszej stronie znajdziesz urządzenie dopasowane do Twoich potrzeb. Oferujemy profesjonalne piece do pizzy o różnych parametrach i wydajności. Odpowiednio dobrany sprzęt ułatwi pracę oraz skróci czas przygotowanych posiłków.
Czym się kierować przy wyborze?
Pizza to jeden z najpopularniejszych dań fast food w Polsce. Dostępna jest ona niemal w każdej restauracji. Dlatego decydując się na wprowadzenie tej potrawy do swojego menu warto postawić na najlepszy sprzęt.
Profesjonalny piec do pizzy gastronomiczny wyróżnia między innymi:
- równomiernym rozprowadzaniem się ciepła w komorze,
- dużą mocą, dzięki czemu szybko uzyska odpowiednią temperaturę,
- możliwością regulacji do bardzo wysokiej temperatury,
- wyposażeniem w płytę szamotową lub kordierytową.
To tylko kilka cech jakimi wyróżnia się wysokiej jakości sprzęt. Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na rodzaj i przeznaczenie pieca. Na rynku znajduję się kilka rodzajów
- piec do pizzy gazowy,
- piec do pizzy elektryczny,
- piec do pizzy opalany drewnem,
- piec do pizzy jednokomorowy,
- piec do pizzy dwukomorowy,
- piec do pizzy tunelowy.
Przy zakupie należy wziąć pod uwagę również dodatkowe zabezpieczenia takie jak, na przykład automatyczne wyłączanie lub regulacja temperatury.
Piec do pizzy elektryczny czy gazowy?
Piec do pizzy elektryczny to najpopularniejsze rozwiązanie w lokalach gastronomicznych. Bardzo łatwo go zamontować, nie zajmuje zbyt wiele miejsca, a dodatkowo potrzebuje jedynie zasilania. Jego zaletą jest również precyzyjna regulacja temperatury. Urządzenie to nie jest jednak bez wad. Jest to sprzęt, najdroższy w utrzymaniu.
Piec do pizzy gazowy jest zbudowany w taki sposób, by jak najlepiej magazynować ciepło. Dodatkowo posiada największą moc. Oprócz wydajności, jego kolejną zaletą jest niski koszt utrzymania. Jednak konieczność zapewnienia odpowiedniej wentylacji może okazać się problemem dla niektórych lokali gastronomicznych.
Piec do pizzy opalany drewnem
To tradycyjna metoda wypieku pizzy. Ciasto wypieczone w piecu do pizzy opalanym drewnem posiada niezwykły i niepowtarzalny aromat. Koszty eksploatacji nie są wysokie, a czas pieczenia jest bardzo krótki. Warto również wspomnieć o tym, że bardzo długo utrzymuje swoją temperaturę.
Urządzenie to przede wszystkim wzbudza zainteresowanie klientów ze względu na niezwykły wygląd oraz może służyć za część wystroju lokalu.
Istotną kwestią jest fakt, że jest to sporych rozmiarów sprzęt, który może sprawić problemy w trakcie montażu. Jego zakup należy zaplanować dużo wcześniej. Wielu może zniechęcić również cena, ponieważ jest to najdroższe rozwiązanie z dostępnych na rynku.