Piec konwekcyjno-parowy elektryczny | automatyczny system myjący | 6xGN2/3 | 6,3 kW | 400 V | Mychef Cook MASTER Compact 623E TSC
Cena regularna:
25 800,00 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny | automatyczny system myjący | 6xGN2/3 | 6,3 kW | 400 V | Mychef Cook MASTER Compact 623E TSC
Szkolenie z obsługi pieca gratis
Doskonałe rezultaty gotowania
- MultiSteam- Innowacyjna, opatentowana technologia wprowadzania podwójnej pary, 5 razy szybsza niż w tradycyjnych systemach (bojler lub natrysk bezpośredni) dzięki wstępnemu podgrzewaniu wody. Szybsza i gęstsza para, zapewniająca równomierne gotowanie
- DryOut Plus- Umożliwia aktywne usuwanie wilgoci z komory w celu uzyskania bardziej chrupiącej tekstury dzięki unikalnej technologii niskociśnieniowej. Chrupiące, złociste, bardzo szybkie i doskonałe rezultaty
- TSC (Kontrola stabilności termicznej)- Unikalny, opatentowany system, który zapewnia maksymalną stabilność termiczną podczas gotowania w niskiej temperaturze z minimalnymi odchyleniami (± 0,2ºC). Wysoka precyzja przy niskich temperaturach lub gotowaniu próżniowym. System TSC mierzy temperaturę w komorze pieca kilka razy na sekundę i przekazuje wymaganą ilość energii. Oszczędność energii, bez odchyleń temperatur wynika z zużywania energii niezbędnej tylko do utrzymania stabilnej temperatury podczas każdego gotowania.
Większy komfort użytkowania
- Sous-vide, jedno- i wielopunktowe sondy z magnetycznym złączem plug & play lub wewnętrzną sondą jednopunktową lub sondą wielopunktową- Dzięki nowemu złączu magnetycznemu podłączenie sondy jeszcze nigdy nie było tak szybkie i łatwe
- Zintegrowana rynienka ociekowa- Rynienka ociekowa podłączona do odpływu. Rynienka została również wyposażona w filtr który zapobiega przedostawaniu się resztek jedzenia, które mogłyby spowodować jego zatkanie
- Wbudowane oświetlenie LED- Specjalnie zaprojektowane, odporne na wysokie temperatury, charakteryzuje się minimalnym zużyciem energii oraz wydłużonym czasem pracy
Większa skuteczność i wydajność
- Wysokiej jakości izolacja termiczna- Komora grzewcza wykonana ze stali AISI 304 i AISI 316L (modele MAX). Jej duża wytrzymałość gwarantuje doskonałe gotowanie i znaczną oszczędność energii
- Szkło niskoemisyjne- Najnowsza technologia szkła niskoemisyjnego zapewnia lepszą izolację poprzez zmniejszenie strat ciepła. Konstrukcja drzwi sprawia, że są one łatwe do czyszczenia i bezpieczne w obsłudze
- Najnowocześniejsza, wysokowydajna technologia nawiewu SmartWind- Szybsze i bardziej równomierne gotowanie dzięki termodynamicznej konstrukcji wentylatora w połączeniu z z inteligentnym zarządzaniem prędkością i kierunkiem obrotów
- Mycie automatyczne- Automatyczny system czyszczenia
Większa ochrona żywności
- UltraVioletSteam- Ta opatentowana technologia może wytwarzać absolutnie czystą, wysterylizowaną parę, która jest wolna od patogenów nawet w niskich temperaturach, dzięki systemowi promieniowania ultrafioletowego (opcja)
- Rączka oraz komponenty wykonane z tworzyw o właściwościach antybakteryjnych- Dodany komponent antybakteryjny umożliwia lepszą ochronę przed rozprzestrzenianiem się zarazków i bakterii, zapewniając w ten sposób czystą i higieniczną powierzchnię
Panele sterowania COOK MASTER & BAKE MASTER
- Większa precyzja gotowania-Zarządzaj swoimi piecami COOK MASTER i BAKE MASTER z łatwością i kontrolą. Wyposażony w intuicyjnie zaprojektowany wyświetlacz LED, umożliwiający gotowanie na wysokim poziomie z maksymalną precyzją. Dostosuj parametry pieca poprzez wybór pary, temperatury, czasu lub sondy oraz prędkości wentylatora, aby zapewnić doskonałe gotowanie. Dzięki pamięci szybkiego dostępu można zapisać najczęściej używane programy gotowania i uruchamiać je automatycznie. Ponadto można zapisać do 40 różnych programów gotowania
Opis:
- Piec Mychef Cook Master to idealne rozwiązanie dla restauracji, hoteli, usług cateringowych i zakładów produkcyjnych
- Piec posiada 3 tryby gotowania: Konwekcja (od 30 °C do 260 °C)/Mieszany: konwekcja + para (od 30 °C do 260 °C)/ Para wodna nasycona (od 30 °C do 130 °C)
- SmartWind - szybsze, w pełni równomierne gotowanie dzięki inteligentnemu systemowi, który reguluje kierunek obrotów wentylatorów i ich prędkość
- 4 prędkości wentylatora
- MultiSteam - opatentowana technologia podwójnego wtrysku pary
- DryOut Plus - aktywne usuwanie wilgoci z komory za pomocą technologii niskociśnieniowej. Technologia zapewniająca chrupiące, złociste, ultraszybkie i doskonałe rezultaty
- TSC (Kontrola stabilności termicznej) - unikalny, opatentowany system, który zapewnia maksymalną stabilność termiczną podczas gotowania w niskiej temperaturze z minimalnymi odchyleniami (± 0,2ºC)
- Programy + Fazy gotowania w każdym programie (40 + 3)
- 7 przycisków szybkiego dostępu do zapisanych programów
- Jednopunktowa sonda wewnętrzna
- System automatycznego czyszczenia
- Automatyczne nagrzewanie wstępne - bardzo szybkie nagrzewanie wstępne
- Manualna regeneracja
- Wyświetlacz LED
- Wizualny i dźwiękowy alarm zakończenia gotowania
- Oświetlenie LED - minimalne zużycie i maksymalny czas działania
- Niskoemisyjne, drzwi z podwójną szybą, mocowane na zawiasach i umożliwiające łatwe czyszczenie
- Niezwykle odporna komora ze stali nierdzewnej AISI 304 18/10, w pełni spawana, z zaokrąglonymi krawędziami (odpływ przez zintegrowany syfon)
- Automatyczny system odprowadzania wody działa nawet przy otwartych drzwiach
- Rączka i elementy z tworzywa sztucznego są pokryte powłoką antybakteryjną
- Stopień ochrony IPX4
Wyposażenie dodatkowe:
- MYCHA245 - zestaw przyłączy do wody i odpływu - akcesoria do szybkiego i łatwego podłączenia dopływu i odpływu wody zawiera w zestawie 5 tabletek CleanDuo
- MYCHA384 - zestaw UltraVioletSteam: całkowicie czysta, wysterylizowana i wolna od patogenów para dzięki opatentowanej technologii promieniowania ultrafioletowego
- MYCHA452 - podstawa z prowadnicami GN 2/3 odległość między prowadnicami: 68 mm
- MYCHA463 - okap kondensacyjny pochłania i skrapla parę wodną z komina. Łatwa instalacja
- MYCHA466 - przedni okap kondensacyjny pochłania i skrapla parę wodną z komina i drzwi pieca. Łatwa instalacja
- MYCHA469 - przedni okap kondensacyjny z filtrem węglowym pochłania i skrapla parę wodną z komina i drzwi pieca Łatwa instalacja
- MYCHA185 - sonda Sous-vide 1,5 mm z pojedynczym punktem pomiarowym i złączem magnetycznym
Parametry techniczne:
- Wymiary [mm]: 520x680x625
- Moc [kW]: 6,3
- Zasilanie [V]: 400
- Pojemność: 6xGN2/3
- Waga [kg]: 60
- Odległość między prowadnicami [mm]: 68
- Zakres temperatury [°C]: 30 - 260
- Rekomendowana liczba porcji: 20 - 80